ANKARA / PURSAKLAR - Pursaklar Rehberlik ve Araştırma Merkezi

İlçemizde İlk Defa Düzenlediğimiz Üniversite Tanıtım Fuarı

Ortaöğretim kurumlarında eğitim gören öğrencilerimizin daha iyi bir kariyer planlamalarına katkı sağlamak amacıyla Üniversite Tanıtım Fuarı ilçemizde  ilk defa düzenlenmiştir. Öğrencilerimizin yoğun ilgi gösterdiği fuara 28 üniversite katılmıştır.

Nis

İlçemizdeki Ücretli Özel Eğitim Öğretmenlerinin 6 Oturum Süren Eğitimlerle Desteklenmesi

Pursaklar Özel Eğitim Akademisi -2 çalışmaları kapsamında ilçemzde görev yapan yaklaşık 100 ücretli özel eğitim öğretmeninin desteklenmesine yönelik 6 oturum süren eğitimler gerçekleştirdik. Yapılan ihtiyaç belirleme anketi sonrasında en çok ihtiyaç hissedilen 6 alan belirlenmiş ve toplamda 3 haftada eğitimler gerçekleştirilmiştir.  Eğitime katılan öğretmenlerin sertfikaları İlçe Kaymakamımız sayın Esengül Çeçekli Kormaz, sayın İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Mustafa KILIÇGİL ve Şebe Müdürümüz Battal AKMAN'ın katılımıyla verilmiştir.

Nis

Kurumumuz tarafından düzenlenen film okumaları etkinliğinde, Cennetin Çocukları isimli film, konuk olarak katılım sağlayan Büşra Yılmaz'ın sunumuyla değerlendirilmiştir.

Nis

Kaynaştırma/Bütünleştirme Yoluyla Eğitim Uygulamaları Ulusal Eylem Planı (2022-2026) kapsamında Feride Bekçioğlu Ortaokulunda - Gümüşoluk İlkokulunda / Ortaokulunda - Sirkeli İlkokulunda / Ortaokulunda - Ahmet Müşerref Muhtaroğlu İlkokulunda / Ortaokulunda - Müjdat Kamator Anaokulunda kaynaştırma uygulamalarını anlattık ve  BEP hazırlama sunumu yaptık.

KADINA YÖNELİK ŞİDDETİN ÖNLENMESİ KONFERANS GERÇEKLEŞTİRDİK

Kadına şiddetin önlenmesi kapsamında  Prof. Dr. Ülfet Görgülü "Şiddetin Panzehri Merhamet", Cumhuriyet Savcısı Cengiz Sarıbaş ise "Kadına Şiddetin Hukuki Boyutları" konulu sunum yaptı.

Şbt

Kurumumuz tarafından düzenlenen film okumaları etkinliğinde, The Fall isimli film konuk olarak katılım sağlayan Abdullah Kasay'ın sunumuyla değerlendirilmiştir.

Ock

Pursaklar Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü personellerimizce Saray Cuma Pazarı Alanı ve çevresinde kadına şiddetin önlenmesine yönelik farkındalık amaçlı "Kadına El Kal-Ka-Maz!" broşürleri dağıtıldı.

Ock

Kurum olarak Kaynaştırma/Bütünleştirme Yoluyla Eğitim Uygulamaları Ulusal Eylem Planı (2022-2026) kapsamında yapılabilecek çalışmaları değerlendirdik.

SORUMLU OLDUĞUMUZ ORTAOKULLARA LİSE TANITIM GÜNLERİ YAPTIK

2023-2024 BİLSEM SÜRECİ İLÇEMİZDEKİ BÜTÜN İLKOKULLARDA ANLATILDI

Okullarda Velilere Yönelik Çalışmalarımız Devam Ediyor

Kurumumuz koordinesinde Türk Kızılayı'ndan Klinik Psikolog ve Çocuk Gelişim Uzmanları tarafından Ahmet Müşerref Muhtaroğlu Ortaokulu / İlkokulu, Sirkeli Ortaokulu / İlkokulu, Gümüşoluk Ortaokulu / İlkokulu öğrenci velilerine bilgilendirme sunumları yapılmıştır.

İl ve İlçe Müdürlerimiz Kurumumuzu Ziyaret Ettiler

Ankara İl Milli Eğitim Müdürümüz sn. Yaşar KOÇAK, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz sn. Mustafa KILIÇGİL ve Çubuk -Akyurt - Kalecik İlçe Milli Eğitim Müdürlerimiz kurumuzu ziyaret ettiler. Ziyaretleri sırasında 'Özel Gereksinimli Çocukların Annelerinin Dünyasından' isimli velilerimizin yaptıkları resim sergisini gezdiler. Aynı hafta içerisinde ise İlçe Kaymakamımız Sn Esengül KORKMAZ ÇİÇEKLİ ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz sn. Mustafa KILIÇGİL kurumumuzu ziyaret ettiler. Ziyaretleri sırasında personelimizden yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldılar.

Ara

İlçemizde görev yapan okul idarecilerine ve rehber öğretmen / psikolojik danışmanlara yönelik Dr. Neşe KURT DEMİRBAŞ tarafından Akran Zorbalığı konulu bilgilendirme çalışması yapılmıştır.

Ara

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Pursaklar Belediyesi tarfından özel gereksinimli bireylere destek olmak amacıyla kurulan Engel Yok sosyal tesisini ziyaret ettik.