ANKARA / PURSAKLAR - Pursaklar Rehberlik ve Araştırma Merkezi

Ara

İlçemizde görev yapan okul idarecilerine ve rehber öğretmen / psikolojik danışmanlara yönelik Dr. Neşe KURT DEMİRBAŞ tarafından Akran Zorbalığı konulu bilgilendirme çalışması yapılmıştır.

Ara

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Pursaklar Belediyesi tarfından özel gereksinimli bireylere destek olmak amacıyla kurulan Engel Yok sosyal tesisini ziyaret ettik.

Kas

Türk Kızılayı İlçe Psikososyal Müdahale Ekibimize Travma Konulu Bilgilendirme Yaptı

Ekm

Okullara Yönelik Rehberlik Çalışmalarımız Devam Ediyor

İlçemizde rehber öğretmeni / psikolojik danışmanı olmayan Gümüşoluk İlkokulu / Ortaokulu, Sirkeli İlkokulu / Ortaokulu, Ahmet Müşerref Muhtaroğlu İlkokulu / Ortaokulu, Müjdat Kamotor Anaokuluna yönelik rehberlik çalışmaları yürütmeye devam ediyoruz. Bu kapsamada adı geçen okullarda göz taraması, LGS bilgilendirmesi, öğretmen bilgilendirmeleri yaptık.

Ekm

Sene başı toplantımızı Kaymakamımız, Belediye Başkanımız, İlçe MEM Müdürümüz, Şube Müdürlerimiz ve meslektaşlarımızın katılımı ile Pursaklar Endemik Vadide yaptık.

RPD Hizmetleri Bölümümüz İle OSTİM Teknik Üniversitesini Ziyaret Ettik

İl yerel hedefimiz olan Mesleki Hedef Belirleme konusunda yapabileceğimiz akademik sunumlar ve eğitimler ile ilgili görüşme gerçekleştirdik.

Eyl

İlçemize İlk Atama / Tayin Yoluyla Gelen Meslektaşlarımızla Oryantasyon Toplantısı

İlçemize ilk atama veya tayin yoluyla gelen meslektaşlarımızla tanışma toplantısı yaptık ve ilçemizdeki RPD hizmetleri / özel eğitim hizmetleri  işleyişle iligli bilgilendirme sunumları yaptık.

Özel Eğitim Tanılamaya Yönelik Kurum İçi Eğitimlerimiz Devam Ediyor

Okul Rehberlik Servisleri Ziyaretlerimize Başladık

Ziyaret edilen okullar:

Yahya Kemal M. Sönmez MTAL

Saray İlkokulu

Güzide Ülker MTAL

Altınova İlkokulu

Prof. Dr. Fuat Sezgin Anadolu Lisesi

Yıldırım Beyazıt İlkokulu

Şehit İlhami Özenç Ortaokulu

Altınova Ortaokulu

Pursaklar BİLSEM

Eyl

Her Öğrenci Önemlidir Projesi kapsamında, Akademisyenler Birliği tarafından kurmumuzun koordinasyon katkısyla ilçemizdeki rehber öğretmen / psikolojik danışmanlara yönelik Gazi Üniversitesi akademisyenleri öğrenme güçlüğü konulu eğitim vermişlerdir. Böylelikle 1. grup öğretmen eğitimi gerçekleştirilmiştir.

Eyl

2023-2024 eğitim - öğretim yılında Bakanlığımızca belirlenen genel hedef ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde belirlenen yerel hedefe yönelik hazırlık çalışmalarına  ilçemizdeki meslektaşlarımızla online toplantı yaparak başladık. Toplantıya kurumumuzdan ve ilçemizdeki tüm kademelerden toplam 14 psikolojik danışman katıldı. İlçemizdeki bütün kademelere yönelik üretilecek afiş, broşür, rehberlik panosu, sunu, animasyon içeriklerinin hazırlanmasına yönelik görev paylaşımı yaptık. Üretilecek materyaller eğitim öğretim yılı başladığında ilçemizdeki bütün meslektaşlarımız ile paylaşılacaktır.

YKS Tercih Danışmanlığı Sürecinde Öğrencilerimize Destek Verdik.

Tem

İlçemiz Ahmet Müşerref Muhtaroğlu Ortaokulu 8. Sınıf öğrenci ve velilerine yönelik LGS tercih danışmanlığı yapıyoruz.

Tem

İlçemiz Gümüşoluk Ortaokulunda 8. Sınıf öğrenci ve velilerine yönelik LGS tercih danışmanlığı yapıyoruz.

Tem

İlçemizde bulunan Sirkeli Ortaokulunda 8. Sınıf öğrencilerine yönelik LGS tercih danışmanlığı yaptık.